Kategorier
Hälsa

Dags för en synundersökning? 

Synen förändras gradvis – och aldrig till det bättre. Det är två viktiga anledningar till varför man regelbundet ska boka in en synundersökning hos en legitimerad optiker. Du kanske tror att du ser bra, men i själva verket så sitter du med kisande ögon framför tvn – eller med din bok nästan tryckt mot näsan då du läser. Andra ser detta, men du själv: du har vant dig vid att ha dålig syn. 

Med detta kommer också en massa konsekvenser i form av exempelvis trötthet, huvudvärk, irritation och en sämre förmåga att koncentrera sig. Synen är ett av våra viktigaste sinnen och att ta hand om både ögonen och att kontrollera sin syn är viktigt. Genom att boka synundersökning så kan du öppna dörrarna till en helt ny värld igen – en värld där du kan se, utan att behöva anstränga dig. 

Boka en synundersökning redan idag 

Det kan även handla om annat än ett synfel. Många ögonsjukdomar kan ha samma symtom som synfel har – och kan således också misstas för sådan, vilket kan få förödande konsekvenser. Om det handlar om en ögonsjukdom så måste man sätta in rätt behandling inom den ordinarie sjukvården och ju snabbare en sådan insats sker – desto bättre är det. 

Problemet idag är att många kedjor inom optik kan relativt lätt på en synundersökning. Man låter kunden göra ett test och baserat på detta så rekommenderar man också ett lämpligt hjälpmedel. Detta kan innebära att ögonsjukdomar faller mellan stolarna och att man som kund också, med detta, kan få framtida problem. 

Vårt råd? Se alltid till att den synundersökning du bokar utförs av en legitimerad optiker. Vilken kedja du väljer är i sak oväsentligt – men att det är en legitimerad optiker som sköter undersökningen, det är ett absolut måste!